Η Τομεακή Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία της περιοχής, τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους και τους άλλους φορείς να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Η εκδήλωση που έχει θέμα «ο λαός της Θεσσαλίας με το ΚΚΕ, στον αγώνα για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους»,  θα γίνει την Πέμπτη 4 του Απρίλη στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κιέριον. Η εκδήλωση γίνεται 7 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συζητήσουν με τον κ. Κουτσούμπα, και αναμένεται να κατατέσουν απόψεις, θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησαν οι πλημμύρες.

Ο κ. Αστέρης Χαλάτσης, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, ανέφερε οι “κίνδυνοι για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της περιοχής μας μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο από τους σχεδιασμούς που εξυφαίνουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, διαβλέποντας νέες ευκαιρίες για κερδοφόρα δράση πάνω στα πλημμυρισμένα χωράφια, με πρόσχημα την «αποκατάσταση» και την «πρόληψη» από μελλοντικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιοτο στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, το οποίο περιγράφεται στην έκθεση της ολλανδικής εταιρείας, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της ικανοποίησης των αναγκών του λαού, της προστασίας της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, συνολικά της ζωής της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, εμπόρων, της λαϊκής πλειοψηφίας της Θεσσαλίας.

Χαρακτηρίζεται από τη γνωστή επιζήμια αντίληψη «κόστους – οφέλους», αφού συσχετίζει τις αναγκαίες αντιπλημμυρικές υποδομές με το κόστος των ζημιών που ενδέχεται να προκύψουν.

Το σύνολο των έργων και των υποδομών που προτείνονται εντάσσονται «στις πολιτικές και τις προτεραιότητες για κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής», που τελικά σημαίνει την προώθηση των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στο έδαφος της καταστροφής, την εφαρμογή των Οδηγιών και αποφάσεων της ΕΕ και της ΚΑΠ, όλων δηλαδή των αναδιαρθρώσεων που έχουν ήδη οδηγήσει στη χειροτέρευση του συνόλου της ζωής του λαού.

Την ίδια στιγμή, αναφέρονται σε αναδιάρθρωση στη γεωργική παραγωγή με μείωση των «υδρόβιων» καλλιεργειών, μείωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αφού θα πρέπει κάποιες να πλημμυρίζουν, όταν εμφανιστεί μελλοντικά ένα άλλο ανάλογο φυσικό φαινόμενο, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα πρέπει να συνηθίσουν σε πλημμυρικά φαινόμενα. Μάλιστα, η μελέτη επιρρίπτει την ευθύνη για τα προβλήματα επάρκειας νερού στους ίδιους τους αγρότες, τους οποίους έμμεσα απειλεί με μέτρα, αθωώνοντας τη διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Για την αντιπλημμυρική προστασία, προτείνει έργα αποσπασματικής διαχείρισης των πλημμυρών με κατασκευή κυρίως φραγμάτων ανάσχεσης, αντί της ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτων, χειμάρρων, ρεμάτων, ποταμών κ.λπ. Η μελέτη προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των υδάτων, στο πνεύμα και των κυβερνητικών εξαγγελιών για δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας, στην οποία θα εκχωρηθούν όλες οι αρμοδιότητες: Από τη στρατηγική της διαχείρισης, την εκπόνηση μελετών και κατασκευής έργων, την παρακολούθηση της ποιότητας και της ποσότητας των υδάτων, της έρευνας, μέχρι τον έλεγχο και την εφαρμογή των αντιλαϊκών Οδηγιών της ΕΕ για το νερό, την «πράσινη» και «ευφυή» γεωργία, που θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, τη συγκέντρωση γης και παραγωγής, την ένταση της εμπορευματοποίησης των υδάτων και την αύξηση του κόστους άρδευσης και ύδρευσης.

Η στρατηγική μελέτη είναι, τέλος, αποκαλυπτική ως προς την ανάγκη αντιμετώπισης της λαϊκής οργής, αφού επισημαίνει ότι «επειδή ο κίνδυνος για λαϊκές εξεγέρσεις είναι ευρέως διαδεδομένος μεταξύ των αγροτών σε όλη την Ευρώπη» και «οι αγρότες είναι πιο επιρρεπείς στο να εκφράζουν την οργή τους», προτείνει «για να αποτραπεί η μετατροπή των διαμαρτυριών σε εξέγερση, να υιοθετηθεί προληπτική προσέγγιση και να διεξάγεται εποικοδομητικός διάλογος που να οδηγεί σε παραγωγικές αποφάσεις», όπως δηλαδή εννοεί την υποταγή και τη μαζική ενσωμάτωση των αγροτών του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και όλου του λαού, στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Με την ουσία του σχεδίου και τις στοχεύσεις του, συμφωνεί και η περιφερειακή διοίκηση παρά τις όποιες φραστικές διαφοροποιήσεις και ενστάσεις.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών και την πραγματική προστασία του λαού. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ανατροπή του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις αιτίες των συνεχιζόμενων καταστροφών στην Θεσσαλία και που θα συνεχίσει να υπονομεύει τη λαϊκή περιουσία και την ίδια τη ζωή του λαού.

Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στους δρόμους της διεκδίκησης, η ενίσχυσή του στις κάλπες των ευρωεκλογών μπορεί να συμβάλουν ώστε να δοθεί με καλύτερους όρους αυτός ο αγώνας, για να δοθεί οριστική απάντηση στο δίλημμα: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυτή είναι η ταχύτερη BMW στον κόσμο – M240i με 1.500 άλογα
Επόμενο άρθροΗ ώρα άφιξης του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο “Μακεδονία”