Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας.

Μόνο χθες (8/4) καταγράφηκαν 14 περιπτώσεις: Μία καταγγελία έγινε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, μία στην Βοιωτία , δύο στην Εύβοια, μία στην Φθιώτιδα, τρεις στην Αιτωλοακαρνανία, μία στην Σαντορίνη, δύο στην Πάτρα, μία στο Ρέθυμνο και δύο στην Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των υποθέσεων είναι και μια καταγγελία σε περιοχή της Εύβοιας από μια ανήλικη.

Συγκεκριμένα μια 13χρονη υποστήριξε ότι η μητέρα της ύστερα από καυγά έσπασε το κινητό της , την τράβηξε από τα μαλλιά και την έριξε στο έδαφος, χτυπώντας την,  στο κεφάλι. Η κοπέλα είπε πως δεν επιθυμεί τη δίωξη της μητέρας, ενώ το ίδιο είπε και ο πατέρας. Για το περιστατικό παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης μια 43χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της γιατί- όπως κατήγγειλε- της τράβηξε τα μαλλιά και την δάγκωσε στο χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 51χρονου για απειλή και εξύβριση σε βάρος της συζύγου του. Σύμφωνα με την καταγγελία, με τούβλο φέρεται να την χτύπησε στο κεφάλι και να της προκάλεσε σωματική βλάβη.

Τρία άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Σταμνά της Αιτωλοακαρνανίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 51χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία προκάλεσε σωματική βλάβη στην 48χρονη σύζυγό του κτυπώντας την με ένα τούβλο στο κεφάλι, ενώ στην συνέχεια την εξύβρισε και την απείλησε. Αμέσως μετά η 48χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού και κατήγγειλε τον σύζυγό της. Μετά την καταγγελία η 48χρονη διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Ύστερα από την παροχή ιατρικής βοήθειας, η 48χρονη μεταφέρθηκε με περιπολικό της Αστυνομίας σε ασφαλή τοποθεσία, που ανήκει σε συγγενικό της πρόσωπο.

Παράλληλα, συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Αιτωλικό, ένας 35χρονος, διότι η 29χρονη σύζυγός του υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του, για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση.

Επίσης, συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ναυπάκτου, ένας 60χρονος, διότι η συνομήλικη σύζυγός του υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του, για εξύβριση, ενδοοικογενειακή βία, απόπειρα σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή.

Σε μια ακόμη περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, στο Αίγιο, ένας 52χρονος, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκάλεσε σωματική βλάβη στη 41χρονη σύντροφο του, κτυπώντας την στο κεφάλι με αντικείμενο οικοσκευής. Η 41χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αιγίου για την παροχή ιατρικής βοήθειας, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση και να μεταφερθεί στο σπίτι της με περιπολικό.

Την ίδια ώρα, διαταγή με νεότερες οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας εξέδωσε στις 5 Απριλίου το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.  Στο έγγραφο που  βρίσκεται σε κάθε αστυνομική υπηρεσία στην επικράτεια, υπάρχουν διευκρινίσεις,  στον οδηγό που είχε εκδοθεί το 2021 σχετικά με τον τρόπο που οι αστυνομικοί θα πρέπει να διαχειρίζονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Πολυξένη Καράκογλου live στη Χαλκίδα
Επόμενο άρθροΟ Βρετανός ΥΠΕΞ, Κάμερον συναντήθηκε με τον Ντ. Τραμπ πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον