Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συγκάλεσε εκτάκτως Διοικητική Συνεδρίαση παρουσία μελών Διοικητικών Συμβουλίων του συνδικαλιστικού οργάνου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Εν. Βόλου, παρουσία Πρόεδρου (ΕΣΠΕΕΒ-Μ) κου Κομνάρη Χρ., και Ταμία κου Σαμψών Κων., και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, παρουσία Πρόεδρου ΕΑΑΣ κου Τοσιλιάνη, Αντιπροέδρου κου Σαπουντζή και Μέλους κου Κοσμίδη  με θέμα την ανακοίνωση μετεγκατάστασης του στρατοπέδου Στεφανοβικείου και τις οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Δυστυχώς, η εμπορική αγορά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει έπειτα των αλλεπάλληλων φυσικών καταστροφών με την πυρκαγιά του Ιουλίου 2023 και  των δύο πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023. Οι φυσικές και οι οικονομικές επιπτώσεις των καταστροφών αποτελούν σημαντικό τροχοπέδη στην ανάπτυξη και τη σταθεροποίηση της τοπικής αγοράς. Ένα ακόμη «χτύπημα» που θα επιφέρει βαρύτατες συνέπειες στην περιοχή μας είναι και η πιθανή μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ ) Στεφανοβικείου Μαγνησίας.

Σε μια συνεχή τετραετία αδιάλειπτων κρίσεων είναι φανερό ότι η αναπτυξιακή προοπτική φαντάζει αδύνατη και η ενδεχόμενη αλλαγή ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων ανάπτυξης για την οικονομία του τόπου μάς προκαλεί έντονη ανησυχία για την καθίζηση των τζίρων και τη φθίνουσα πορεία της εμπορικής κι επαγγελματικής δραστηριότητας.

Η ανακοίνωση μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας και η μετακίνηση πολλών στρατιωτικών και των οικογενειών τους  θα αποτελέσει ένα αρνητικό αποτύπωμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των παρόντων κι όπως συζητήθηκε εκτενώς  η διαμονή και εγκατάσταση πολλών οικογενειών, που υπηρετούν στο στρατόπεδο Στεφανοβικείου,   στην περιοχή μας είναι καθοριστικά ωφέλιμος παράγοντας για την κοινωνική κι οικονομική ανάπτυξη της Μαγνησίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ανέφερε ότι στηρίζει την πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κουρέτα Ν, που αφορά σχέδιο απάντλησης των υδάτων του στρατοπέδου και την εξασφάλιση προϋποθέσεων για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών με την προώθηση των απαραίτητων έργων υποδομής για την προστασία του στρατοπέδου από ανάλογα φαινόμενα τα επόμενα χρόνια,  προκειμένου να επαναλειτουργήσει η μονάδα.

Είναι δεδομένο ότι η επαναλειτουργία  του Αεροδρομίου Στεφανοβικείου εξυπηρετεί στρατηγικούς – επιχειρησιακούς λόγους, που λήφθηκαν υπόψη για την αρχική εγκατάσταση της Bάσης Ελικοπτέρων στην περιοχή μας, όπως υποστήριξε κι ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, κ. Τοσιλιάνης.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΒ υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η παραμονή του Στρατοπέδου στη Μαγνησία κι οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις ή την άντληση υδάτων ή την επανεγκατάσταση σε άλλη περιοχή της Μαγνησίας, όπως ο Άγιος Γεώργιος ή το Αερινό , περιοχές που έχουν συζητηθεί ως προτεινόμενες λύσεις.

Κοινή συναίνεση όλων ήταν ότι η τυχόν μεταφορά του στρατοπέδου αναμφισβήτητα θα επιφέρει οικονομικές συνέπειες στην αγοραστική δύναμη της πόλης και θα συντελέσει στην υποβάθμιση της περιοχής, η οποία δεν επιδέχεται άλλα οικονομικά πλήγματα.
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤην μαχαίρωσε από πίσω αλλά την έσωσε το σακίδιο που φορούσε στη πλάτη
Επόμενο άρθροΈβδομη στον κόσμο η Γκούσιν (video)