Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Βαλένθια με 95-80, ισοφαρίζοντας τον Ολυμπιακό και την Φενερμπαχτσέ στις 19 νίκες και 11 ήττες, περιμένοντας τα αποτελέσματα τους για να γνωρίζει αν μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει στις επόμενες δυο αγωνιστικές στο σενάριο της απευθείας πρόκρισης των play off της Euroleague.

Την έκτη διαδοχική νίκη της στη Euroleague, που την κρατά με ρεκόρ 19-13 σε τροχιά εξάδας και απευθείας πρόκρισης στα πλέι οφ, πήρε η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ουδέτερο Βελιγράδι. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν με 95-80 της φιλοξενούμενης Βαλένθια, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 32ης αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο 14-18 υποχώρησαν οι “νυχτερίδες“, οι οποίες υποχώρησαν στην 13η θέση και έχασαν την ευκαιρία να “πατήσουν” στη δεκάδα, που οδηγεί στα play in.

Η άμυνα της δεύτερης περιόδου, όταν κράτησε τη Βαλένθια κάτω από τους 20 πόντους και εξασφάλισε μία διψήφια διαφορά ασφαλείας, όπως και το εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας της στο δίποντο, άνοιξαν το δρόμο της νίκης για τη Μακάμπι.

Οι Ισραηλινοί μάλιστα όχι μόνο δεν αγχώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 35΄ «καθάρισαν» τον αγώνα δια χειρός Μπάλντγουϊν. Ο Αμερικανός γκαρντ βρήκε στόχο από τα 6,75 και διαμορφώνοντας το 83-69 έδωσε τέλος στα όποια όνειρα ανατροπής είχε η Βαλένθια.

Κορυφαίοι των νικητών οι Γουέιντ Μπάλντγουϊν (17π.) και Τζος Νίμπο (15π., 9ρ.), ενώ από τους Ισπανούς ξεχώρισε ο Σέμι Οτζελέγιε με 15 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα:21-20, 48-38, 71-58, 95-80

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός ο κ. Καραμανλής
Επόμενο άρθροΤο πανόραμα της Ευρωλίγκας – Zougla