«Σπάω τη σιωπή και το κάνω με ευχαριστίες», είπε ο Ρίκο Ρούμπιο κατά την παρουσίασή του από την Μπαρτσελόνα τη Δευτέρα (26/2), στην επισημοποίηση της επιστροφής του στους “μπλαουγκράνα” μετά την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Παρουσία του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, ο Ισπανός διεθνής γκαρντ είχε ενημερώσει δημόσια για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας των οποίων δεν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Ισπανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ εξαιτίας αυτών επέλεξε να ολοκληρώσει και τη θητεία του στο ΝΒΑ. Ο Ρούμπιο θα φορά τη φανέλα με το Νο 9.

«Σπάω τη σιωπή και ήθελα να το πράξω αυτό με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ήθελα να ευχαριστήσω τον Τύπο και τον κόσμο του μπάσκετ για την ιδιωτικότητα που ζήτησα. Δεν καταλάβαινα τι μου συνέβαινε. Θέλω να εξηγήσω τη διαδικασία στην οποία βρίσκομαι ακόμη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ισπανική Ομοσπονδία. Ευχαριστώ την Μπάρτσα επίσης. Ζήτησα κάποιους… ασυνήθιστους όρους και το δέχτηκαν αυτό από την πρώτη στιγμή. Το προσωπικό, οι διευθυντές και τα… αποδυτήρια κατάλαβαν άψογα. Τ’ αποδυτήρια με δέχτηκαν με απίστευτο τρόπο, ένιωσα σεβασμό. Θέλω να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Ένιωσα ότι δεν είμαι μόνος και αυτό μου επέτρεψε να προχωρήσω μπροστά. Ευχαριστώ επίσης τον θεραπευτή μου και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς», συνέχισε ο Ρίκο Ρούμπιο.

Για να προσθέσει: «Ανέπτυξα χρόνιο στρες, το οποίο χρειαζόμουν χρόνο για να το ρυθμίσω. Ήταν σαν κατάθλιψη, μια αγχώδης διαταραχή. Είχα προβλήματα ψυχικής υγείας. Η μπάλα είναι ξανά στα χέρια μου και ελπίζω να απολαύσω πολύ το παιχνίδι και να φροντίσω τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Έμοιαζε με μια αιωνιότητα. Δούλεψα για να φτάσω σε αυτό το σημείο με σεβασμό και έχοντας πάρει το μάθημα. Άνθρωποι που περνούν ένα περίεργο διάστημα. Βρεθήκαμε στο σκοτάδι, αλλά με δουλειά καταφέρνεις να βγεις, με βοήθεια μπορείς να προχωρήσεις μπροστά. Έσπασα τη φούσκα και σας ευχαριστώ για τον σεβασμό της ιδιωτικής μου ζωής».

Ο Ζοάν Λαπόρτα δήλωσε από την πλευρά του: «Είναι μια υπέροχη ημέρα για την Μπαρτσελόνα». Ο πρόεδρος των Καταλανών φωτογραφήθηκε με τη νέα φανέλα της Μπαρτσελόνα του Ρίκι Ρούμπιο.

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θέλω να σε ευχαριστήσω που μπόρεσες να πραγματοποιήσεις την επιθυμία μας να επιστρέψεις και να ξαναπαίξεις για την Μπάρτσα. Έδειξες αφοσίωση και αγάπη για το μπάσκετ. Το χαμόγελό σου μας γεμίζει φως», κατέληξε ο Ζοάν Λαπόρτα.

Στην παρουσίαση του Ρίκι Ρούμπιο βρέθηκαν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Μπαρτσελόνα. Φυσικά, εκεί ήταν και ο γενικός διευθυντής της ομάδας μπάσκετ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο τεχνικός των “μπλαουγκράνα”, Ρότζερ Γκριμάου, αλλά και οι συμπαίκτες του Νίκο Λαπροβίτολα, Άλεξ Αμπρίνες και Τζάμπαρι Πάρκερ, καθώς και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Όντι Νόρις.//Λ.

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑίτημα της ΕΠΟ να αναβληθεί η 2η αγωνιστική των πλέι οφ λόγω Εθνικής
Επόμενο άρθροΟ Αύγουστος Κορτώ παντρεύεται τον σύντροφό του – Η αναγγελία του γάμου τους