Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστριών στις οποίες απηύθυνε κλήση για τις αναμετρήσεις της α΄ προκριματικής φάσης του EURO Γυναικών με τα Νησιά Φερόε (Ηράκλειο – «Θ. Βαρδινογιάννης» 05/04/2024, 20:00) και Ανδόρα (Ανδόρα – Εθνικό Στάδιο, 09/04/2024, 20:00).

Αναλυτικά:

Τερματοφύλακες: Νάση Ζωή, Γιαννακούλη Δήμητρα, Χατζηχαριστού Παναγιώτα

Αμυντικοί: Γκάτσου Αναστασία, Παλαμά Μαρία, Καπνίση Μαρία, Πατερνά Μαρία, Γκούνη Μαρία, Κοτσάκη Στέλλα, Μιχαλοπούλου Ανδρονίκη, Καραπέτσα Δήμητρα

Μέσοι: Πέιου Αθανασία, Μήτκου Μαρία, Μάρκου Ελένη, Μωραΐτου Αθανασία, Γεωργίου Τατιάνα, Βαρδαλή Θωμαή, Χαλατσογιάννη Γεωργία, Κακαμπούκη Ελένη

Επιθετικοί: Κόγγουλη Σοφία, Παπαδοπούλου Αντιγόνη, Σπυριδωνίδου Αναστασία, Πούλιου Γρηγορία, Χαμαλίδου Ιωάννα, Σαρρή Βεατρίκη, Γιαννακά Βασιλική

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Women’s EURO 2025 θα κατακτήσουν οι τέσσερις επικεφαλής και οι ισάριθμοι 2οι των ομίλων της League A, καθώς και η διοργανώτρια του τουρνουά Ελβετία, η οποία θα αγωνιστεί τυπικά στη League B των προκριματικών. Tα εναπομείναντα εισιτήρια (7) για την τελική φάση θα καθοριστούν από τους αγώνες play-off που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους.

1ος γύρος play off

Οι 8 ομάδες της League A (4 που θα πάρουν την 3η θέση και 4 που θα πάρουν την 4η θέση) θα αγωνιστούν με 8 ομάδες της League C (5 που θα πάρουν την 1η θέση και 3 καλύτερες που θα πάρουν τη 2η θέση). Oι 8 νικητές προκρίνονται στον 2ο γύρο των play-off.

Οι 6 ομάδες της League B (4 επικεφαλής και 2 καλύτερες 2ες ομάδες) θα αντιμετωπίσουν 6 ομάδες της ίδιας κατηγορίας (4 ομάδες που θα πάρουν την 3η θέση και 2 χειρότερες 2ες). Οι 6 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον 2ο γύρο των play-off.

2ος γύρος play-off

Στον 2ο γύρο, οι 14 ομάδες που προκρίθηκαν από τον 1ο γύρο, θα κληρωθούν σε 7 ζευγάρια από γκρουπ δυναμικότητας, τα οποία θα προκύψουν από τις επιδόσεις τους στα Women’s European Qualfiers. Οι 7 νικητές των play-off προκρίνονται στην τελική φάση μαζί με την οικοδέσποινα Ελβετία και τις 8 ομάδες που ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην 1η και την 2η θέση της League A.

Προβιβασμός και υποβιβασμός ομάδων

League A: Οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η, 2η και 3η θέση παραμένουν στη League A της διοργάνωσης ενώ οι ομάδες που θα βρίσκονται στην 4η θέση των ομίλων υποβιβάζονται στη League B.

League B: Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην 1η θέση των ομίλων προβιβάζονται στην League Α ενώ οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 2η και 3η θέση παραμένουν στη League B της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα βρίσκονται στην 4η θέση των ομίλων υποβιβάζονται στη League C.

League C: Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην 1η θέση των ομίλων προβιβάζονται στην League B ενώ οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 2η, 3η και 4η θέση παραμένουν στη League C της διοργάνωσης.

Οι αγώνες της φάσης των European Qualifiers θα διεξαχθούν από τον Απρίλιο ως του Ιούλιο του 2024. Οι ημερομηνίες:

1η-2η αγωνιστική: 3-9 Απριλίου 2024

3η-4η αγωνιστική: 29 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2024

5η-6η αγωνιστική: 10-16 Ιουλίου 2024

Κλήρωση play-off: 19 Ιουλίου 2024

1ος γύρος Play-off: 23-29 Οκτωβρίου

2ος γύρος play-off: 27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου

Κλήρωση τελικής φάσης: 16 Δεκεμβρίου 2024

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠοια είναι η πόλη της Γερμανίας που ο Έλληνας γιατρός Dr Dimas εξέλιξε τις κρέμες προσώπου απο τις οποίες 4 συστατικά τους κέρδισαν βραβείο Νόμπελ
Επόμενο άρθροΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας