Η Καρδίτσα επικράτησε με 2-1 της Νίκης στο Βόλο και μετά από έξι σερί ματς χωρίς τρίποντο χαμογέλασε ξανά, παίρνοντας… βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Η Αναγέννηση δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι με τίποτα και είχε μπλέξει για τα καλά. Μετρούσε έξι σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα (4 ήττες και 2 ισοπαλίες) και έβλεπε τον… υποβιβασμό να την πλησιάζει. Ωστόσο, οι Καρδιτσιώτες έβγαλαν αντίδραση την κατάλληλη στιγμή, επικράτησαν της Νίκης με 2-1 στον Βόλο και πήραν βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα.

Στην 8η θέση με 23 βαθμούς ανέβηκε η Αναγέννηση, ενώ η Νίκη έμεινε στην 3η θέση με 32 βαθμούς και η διαφορά από τους πρωτοπόρους αυξήθηκε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Αναγέννηση ξεκίνησε το ματς ιδανικά και πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Κορέλας εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της Νίκης, έβγαλε κάθετη πάσα στον Κονίλιο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και από θέση τετ α τετ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκαραβέλη για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Στο 17′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση, με την κεφαλιά του Μπαχανάκ να χτυπάει στο δοκάρι μετά την επέμβαση του Γκέκα! Ο Πολίτης γέμισε με φάουλ στο 37′, ο Κάσσος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκέκα. Ο Βερνάρδος από θέση τετ α τετ θα κάνει δύο τέρματά της, με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γκαραβέλη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα σουτ του του Κονίλιο στο 55′, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Γκαραβέλης. Στο επόμενο λεπτό (56′) η Νίκη απάντησε. Ο Πολίτης σέντραρε συρτά από τα δεξιά, αλλά ο Παναγιωτίδης από θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ. Στο 69′ ο Μιράντα γέμισε στην περιοχή, ο Κάσσος έκανε την προβολή και ο Γκέκας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Η Αναγέννηση έμεινε με 10 παίκτες στο 74′, καθώς ο Σκόνδρας σταμάτησε τον Κάσσο που έφευγε μόνος του απέναντι με τον Γκέκα και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα! Η Νίκη εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο 86′ μείωσε σε 2-1. Ο Μιράντα από πλάγια θέση έκανε το πλασέ, ο Γκέκας έβγαλε προσωρινά, με τον Πέττα να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα της Καρδίτσας άντεξε και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στο Βόλο, που της δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα.

ΓΚΟΛ: 86′ Πέττας / 7′ Κονίλιο, 45’+2′ Βερνάρδος
ΚΟΚΚΙΝΗ: – / 74′ Σκόνδρας

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Γαβριηλίδης (46′ Παναγιωτίδης), Μπαχανάκ (59′ Αναστασίου), Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Λίταινας (46′ Τοπαλίδης, 79′ Πέττας), Κρητικός (59′ Μακατσάρια), Μιράντα, Πολίτης, Κάσσος.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Τυριακίδης): Γκέκας, Ντουμάνης (61′ Παπαδάκος), Ανδρικόπουλος, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Γκόλιας, Κορέλας (61′ Κοκκίνης), Σαλαμούρας, Βερνάρδος (90′ Στασινόπουλος), Μπούζας, Κονίλιο (90′ Ζάγγος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Α’ όμιλος (24η Αγωνιστική)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

ΑΕΛ – Λεβαδειακός 0-0
ΑΕΚ Β’ – Ηρακλής 0-0
Καμπανιακός – Αιολικός 1-0
Απόλλων Πόντου – Μακεδονικός 0-3

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Νίκη Βόλου – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-2

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία του ομίλου εδώ.

Β’ όμιλος (20η Αγωνιστική)

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’ 1-0

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Αιγάλεω – Χανιά 0-0
Διάγορας – Παναχαϊκή 1-2
Γιούχτας – Ηλιούπολη 0-1
Τηλυκράτης – Athens Kallithea 0-3

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

16:00 Παναθηναϊκός Β’ – Ιωνικός

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία του ομίλου εδώ.//Λ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΌταν μία… διαφήμιση αυτοκινήτου ξεκινούσε “πόλεμο”
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Προπονήθηκε σε φουλ ένταση ο Τσέριν