Δικαίωμα στα απογευματινά χειρουργεία έχουν και ασθενείς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα χειρουργείων, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Στην υπουργική απόφαση λέμε στους διοικητές ότι απαγορεύεται να παίρνουν τηλέφωνο στη λίστα. Εμείς δεν κάναμε τα χειρουργεία για να κάνει το νοσοκομείο άγρα πελατών. Εσείς που το ακούτε και είστε σε αναμονή ή δεν είστε σε αναμονή και χρειάζεται μια επέμβαση, να έχετε αυτή την επιλογή», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με όσα έχει καταγγείλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ότι το Υπουργείο δεν έχει πάρει την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Τον Δεκέμβριο του 2023 δεν υπήρχαν απογευματινά χειρουργεία για να έχουμε κάνει αίτημα στο Ταμείο Ανάκαμψης να πάρουμε λεφτά για αυτά. Έχουμε κάνει το αίτημα νομίμως από τις 6 Μαρτίου και έχουμε μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δημόσια και υπηρεσιακά. Πιστεύω πραγματικά ότι θα μας το εγκρίνουν, αυτή η αίσθηση είναι που έχω».

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης και στην πρόθεσή του να κάνει την Ένωση Διαιτολόγων Ελλάδας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με στόχο τη περαιτέρω συμβολή στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το πώς πρέπει να είναι η υγιεινή διατροφή και η υγιεινή ζωή».

Ερωτηθείς για τους επικουρικούς γιατρούς είπε ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν για το 2025. Τέλος, για το μηχάνημα στο τμήμα βραχυθεραπείας του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» δήλωσε ότι θα έχει αντικατασταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο οι ασθενείς μέχρι τότε θα εξυπηρετούνται στον Άγιο Σάββα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη
Επόμενο άρθροBristol Myers Squibb: Πειραματικό φάρμακο κατά της σχιζοφρένειας