Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εδώ και χρόνια ο Elon Musk έχει δηλώσει πως τα αυτοκινούμενα ταξί είναι το μέλλον. Πλέον, ο ισχυρός άνδρας της Tesla ανακοίνωσε στην (δική του) πλατφόρμα “X” πως στις 8 Αυγούστου θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Tesla Robotaxi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τί είναι τα Robotaxi;

Ουσιαστικά θα είναι εντελώς αυτοκινούμενα Tesla τα οποία θα μπορεί κάποιος να καλέσει μέσω app, να τον παραλάβουν από το σημείο που βρίσκεται και να τον πάνε στον προορισμό του. Οι πελάτες – επιβάτες θα μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο, να ακούσουν μουσική ή ακόμα και να κοιμηθούν, όσο το όχημα θα κινείται εντελώς μόνο του.

Όσοι έχουν ήδη Tesla θα μπορούν να τα νοικιάζουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Elon Musk έχει δηλώσει πως όσοι διαθέτουν ήδη Tesla με λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης, θα μπορούν να τα δηλώνουν στην εφαρμογή και όσο δεν τα χρησιμοποιούν, εκείνα να λειτουργούν ως ταξί. Επιπλέον, ο Μασκ υποσχέθηκε ότι η Tesla θα διαθέτει δικό της στόλο ρομποταξί σε αγορές όπου η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.

Βέβαια όλα τα παραπάνω θα μπορούν να γίνουν πράξη σε χώρες που υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία ώστε να εγκριθεί αυτό το πρόγραμμα της Tesla.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως σε μερικές πόλεις των Η.Π.Α. υπάρχουν ήδη εταιρίες που έχουν αυτοκινούμενα ταξί τα οποία καλεί κάποιος από το κινητό του και έρχονται χωρίς οδηγό. Ας θυμηθούμε εκείνη την φορά που ένας αστυνομικός σάστισε όταν κατάλαβε πως έδινε οδηγίες σε… αυτοκινούμενο ταξί της Waymo.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤζακ ποτ στο Τζόκερ – Zougla
Επόμενο άρθροΣκέψεις φυγής του Δουβίκα από τη Θέλτα