Σαν ψέμα φαίνεται πως έπρεπε να φθάσει η Πρωταπριλιά για να πετύχει η ΑΕΚ την πρώτη της εντός έδρας νίκη για το 2024, ωστόσο με το 88-85 επί του Αμαρουσίου έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της Basket League.

H τελευταία νίκη της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια ήταν το 91-89 επί του Αμαρουσίου στις 9 Δεκεμβρίου σε ένα παιχνίδι θρίλερ. Ανάλογη εξέλιξη είχε και η νέα συνάντηση των δύο ομάδων σ’ αυτό το γήπεδο, για την 1η αγωνιστική του τρίτου γύρου της Basket League. Έπειτα από οκτώ συνεχόμενες εντός έδρας ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, η “Ενωση” ανέβασε το ρεκόρ της εντός των συνόρων στο 10-13 και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Στο 7-16 οι νεοφώτιστοι, που είναι στην προτελευταία θέση, αλλά θα βρίσκονται και την επόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στην αναμέτρηση, με τριάδα στην περιφέρεια τους Χολ, Ραντλ και ΜακΡέι, που λειτούργησαν πολύ καλά επιθετικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, είχε την απάντηση το Μαρούσι με τα τρίποντα του Γιαννόπουλου. Μετά το 10-10 στα μισά της πρώτης περιόδου, η παραγωγικότητα των γηπεδούχων έπεσε και οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 7-0 με τους Χιλ και Νικολαΐδη. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα διατήρησε αυτή τη διαφορά μέχρι και το φινάλε του δεκαλέπτου, όπου βρέθηκε στο 20-13.

Βελτιωμένη εικόνα από την “Ένωση” στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τους Κουζέλογλου, Καράμπελα και Νετζήπογλου να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν σημαντικές λύσεις στο σύνολο του Ηλία Ζούρου, που με σερί 8-0 προσπέρασε στο σκορ (21-20, 13′). Το Μαρούσι αντέδρασε άμεσα, με τους Γιαννόπουλο και Ραντούλιτσα να το βάζουν ξανά μπροστά με 25-21. Το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια μέχρι το φινάλε του ημίχρονου, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στην ανάπαυλα με +2 (41-39).

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν αποκτήσει το μομέντουμ και ξεκίνησαν καλά το δεύτερο μέρος του αγώνα, διατηρώντας τον έλεγχο και το προβάδισμα στο παιχνίδι. Οι ΜακΡέι και Ραντλ ήταν εύστοχοι από μακριά, ο Κουζμίνσκας κυριάρχησε κοντά στο καλάθι και η ΑΕΚ πήγε στο +8 (51-43, 24′). Παρά τις προσπάθειες των Μπρίσκο και Κόζι, η “Ένωση” πήγε στο 61-52 (37′). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να μειώσουν τη διαφορά, πριν ο Αγραβάνης με τρίποντο διαμορφώσει το 66-60 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 41-39, 66-60, 88-85

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του τριημέρου σε Top-6 και πλέι άουτ:

Σάββατο 30 Μαρτίου

Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 98-90
ΠΑΟΚ – Απόλλωνας Πάτρας 87-63

Κυριακή 31 Μαρτίου

Ολυμπιακός – Άρης 85-77
Λαύριο – Καρδίτσα 88-95

Δευτέρα 1 Απριλίου

ΑΕΚ – Μαρούσι 88-85

ΑΝΑΒΟΛΗ

Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη μεταξύ αξιωματούχων του Ισραήλ και των ΗΠΑ για την επίθεση στη Ράφα
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης: «Θα ζητήσω εξουσιοδότηση για να μπορούν να συνάπτουν οι ιδιώτες γιατροί σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία»