Oδήγησε τους Μπακς στην τέταρτη διαδοχική νίκη τους καθώς τα «ελάφια» επικράτησαν των Χόρνετς στη Σάρλοτ με 111-99.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο «Giannis» μίλησε για το ματς, αποθέωσε τους συμπαίκτες του ενώ τόνισε ότι η καθοδήγηση του Ντοκ Ρίβερς έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ομάδα.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε:

Για το πόσο έχει αλλάξει τους Μπακς ο Ντοκ Ρίβερς και την εικόνα των Μπακς με τους Χόρνετς: «Νομίζω ότι πήγαμε στις σωστές θέσεις. Η μπάλα κινείται, τα παιδιά βάζουν σουτ, είμαστε επιθετικοί και πάμε προς το καλάθι. Ξέραμε ότι θα ασκούσαν πίεση σε εμένα και τον Λίλαρντ, οπότε όλοι έπρεπε να είναι έτοιμοι να σουτάρουν ή να βγάλουν φάση. Ειδικά στο πρώτο μέρος είχαμε πολλές στιγμές που βγάλαμε άμυνες, τρέξαμε στο γήπεδο και ο Μπίσλεϊ με τον Κράουντερ έκαναν καλή δουλειά να τρέχουν και να ανοίγουν χώρους για εμένα και τον Λίλαρντ.

Η διαφορά είναι ότι έχουμε καθοδήγηση τώρα. Ξέρουμε τι θα κάνουμε σε κάθε κατοχή και κάθε κατοχή μετράει, ενώ τα παιδιά βάζουν σουτ».

Για τον Μαλίκ Μπίσλεϊ: «Ήταν απίστευτος. Καμία φορά γκρινιάζει. Μπορεί να του δώσεις την μπάλα σε πέντε σερί κατοχές και την 6η φορά ίσως δεν του δώσεις την μπάλα και θα μου πει ότι ήταν ελεύθερος. Και θα του πω “το ξέρω, υπάρχει λόγος για αυτό” (γέλια). Αλλά είναι απίστευτος για την ομάδα, κάνει την δουλειά του, αλλά όλα ξεκινούν από την άμυνα για αυτόν.

Όταν λυγίζει τα πόδια του και δεν δέχεται σκριν. Μετά τρέχει στην άλλη πλευρά και ανοίγει το γήπεδο. Κάποια στιγμή σήμερα έτρεξε μέχρι την γωνία και έβαλε ένα δύσκολο σουτ. Μετά έβαλε ακόμα ένα στο δεύτερο μέρος. Νομίζω ότι όλοι απλώς έκαναν καλή δουλειά, έβαλαν τα σουτ και ήταν στην σωστή θέση.

Αύριο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τους Μπουλς, μας νίκησαν την τελευταία φορά που παίξαμε στο Σικάγο, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλό μπάσκετ».

Για τον Γκαλινάρι και πώς προσαρμόζεται: «Είναι εύκολο να παίζεις μαζί του, είναι τόσο έξυπνος. Ποια σεζόν είναι για αυτόν, η 16η; Είναι χρόνια στο NBA, ξέρει πώς να παίζει. Άλλες φορές θα του ζητάμε να δημιουργεί, άλλες να εκτελεί, αλλά ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει και τα δύο. Ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για εμάς στην επίθεση, ενώ είναι μεγάλο κορμί και μας βοηθάει στην άμυνα με το μάκρος του. Απλώς είναι εύκολο να παίζεις μαζί του γιατί είναι έξυπνος».

Για την άμυνα των Μπακς που έχει βελτιωθεί: «Είμαστε στα καλύτερα μας όταν παίζουμε καλή άμυνα στο Pick and Roll και σπάμε τα σκριν. Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν καλή αμυντική ομάδα επειδή σπάγαμε τα σκριν. Τώρα που αυτοί οι παίκτες λείπουν δεν ενδιαφέρομαι για αυτούς. Όχι, νοιάζομαι. Το μυστικό ήταν ότι έσπαγαν τα σκριν και πίεζαν την μπάλα.

Όποτε ο Μπίσλεϊ και ο Λίλαρντ παλεύουν στα σκριν, βάζουν τα χέρια τους στην μπάλα, πιέζουν, κάνουν deflections, όταν κάνουν την δουλειά τους, είναι πιο εύκολο για εμάς πίσω. Τότε είμαστε στα καλύτερά μας στην άμυνα».

Για το τι του αρέσει στις πάσες του Λίλαρντ όταν τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο: «Στις ομάδες που ρίχνουν τόσα πολλά κορμιά, σε εμένα και τον Λίλαρντ, πρέπει να πασάρουμε γρήγορα, ο Λόπεζ να ρολάρει. Πρέπει να τα κάνουμε αυτά. Βρήκαμε αυτή την πάσα στα τελευταία παιχνίδια. Άλλες φορές δεν βγαίνει. Κόντρα σε ομάδες που δίνουν βοήθειες όπως οι Ράπτορς, οι Σίξερς, οι Νικς, οι Χόρνετς, οι Γκρίζλις, που δίνουν βοήθειες, πρέπει να πασάρεις γρήγορα».

Για το πόσο καλά περνάει όταν βλέπει οι συμπαίκτες του να βάζουν σουτ μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας: «Έχει πλάκα. Όλοι εμπλέκονται, ακουμπάνε την μπάλα και παίρνουν ενέργεια από αυτό. Αυτό θέτει τον τόνο για όλους και ειδικά τους βετεράνους της ομάδας. Όταν παίζεις με ενέργεια, κυκλοφορείς την μπάλα, είναι κολλητικό. Κανείς δεν θέλει να χαλάσει αυτό τον ρυθμό».

Για το γεγονός ότι ο Λόπεζ θέλει να τον περάσει στα κοψίματα: «Είναι εδώ επειδή τον φοβάμαι. Είναι πίσω σου ε; Ναι, είναι ο σπουδαιότερος μπλοκέρ στην ιστορία των Μπακς, όλοι τον αγαπάμε. Όχι, εντάξει, αν με περάσει με πέρασε. Του εύχομαι τα καλύτερα. Απλώς θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Αν κόψω σουτ, τα έκοψα, αν όχι, δεν τα έκοψα. Όσο είμαστε πετυχημένοι και κάνουμε αυτό που πρέπει για να νικήσουμε, δεν με νοιάζει αν θα είμαι πρώτος».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Στο Νοσοκομείο “Αγία Σοφία” μεταφέρθηκε 6χρονο κοριτσάκι που υπέστη ανακοπή
Επόμενο άρθρο«Έχω μετανιώσει, θα της πάρω καινούργιο αμάξι», λέει ο 28χρονος