Ο έμπειρος γκαρντ του Πανερυθραϊκού μίλησε για την Εθνική των “παραθύρων”, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο EOK Web Radio:

Για τα «παράθυρα»: «Σίγουρα είναι κάτι το οποίο από όταν ξεκίνησε κανείς δεν ήξερε πώς θα κυλήσει, τι να περιμένει. Η κόντρα που υπήρχε με την Ευρωλίγκα δεν άφηνε τους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονταν εκεί να πάρουν μέρος, αφού υπήρχαν τις αντίστοιχες μέρες και ώρες παιχνίδια για την Ευρωλίγκα. Επομένως, όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε ευκαιρίες για κάποια άλλα παιδιά, τα οποία καλούνταν να εκπροσωπήσουν την εθνική ομάδα. Η ύψιστη τιμή για όλους είναι να σε καλέσει η Εθνική ομάδα, οπότε όλα τα παιδιά απ’ όταν είχαμε πρωτοξεκινήσει εμείς, αλλά και τώρα, το περιμένουν σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τιμήσουν την Εθνική και για να πάρουν την ευκαιρία αυτή».

Για τα ματς της Εθνικής: «Η αλήθεια είναι πως το να πούμε ότι ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε κατευθείαν τη φιλοσοφία του νομίζω ότι είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να συμβεί μέσα σε δύο μέρες που έχει αναλάβει την ομάδα. Έφερε κάτι το οποίο συγκεκριμένα για τα “παράθυρα”, επειδή ο χρόνος προετοιμασίας είναι πολύ μικρός, είναι κάτι πολύ σημαντικό για αυτές τις μέρες. Είναι η “δίψα” που έχουν όλοι παίκτες βλέποντας έναν άνθρωπο με τη πορεία και με την προσωπικότητα του κόουτς Σπανούλη να βρίσκεται στον πάγκο. Επομένως, βλέποντας τον, από την πλευρά του παίκτη το πρώτο και κυριότερο είναι ότι θες να παίξεις για αυτόν. Το καλοκαίρι για το προ-ολουμπιακό είναι κάτι διαφορετικό. Εκεί προφανώς θα έχει όλους τους παίκτες λογικά στη διάθεσή του και πολύ περισσότερο χρόνο για να μπορεί να βάλει τα πράγματα που θέλει».

Για του παίκτες που θα πάρει από τα «παράθυρα»: «Αυτό θα πρέπει να συμβεί εκ των πραγμάτων, γιατί θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πυρήνας που θα αποτελέσει την προετοιμασία. Υπάρχουν τραυματισμοί, κάποιοι μπορεί να δηλώσουν κώλυμα και να μην μπορούν κατέβουν, επομένως ο κόουτς πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε θα προκύψει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Πολλά από αυτά τα παιδιά θα πρέπει να είναι στην προεπιλογή ή stand by γι’ αυτήν».

Για τον Πανερυθραϊκό: «Η ομάδα αυτήν τη στιγμή είναι αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με τον 1ο γύρο, γιατί έχουν γίνει διάφορες αλλαγές. Άλλαξε τελείως η ομάδα. Όλα τα χρόνια ο Πανερυθραϊκός δουλεύει στα πρότυπα των ομάδων της Α1, εντός και εκτός γηπέδου και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που δεν περίμενα ότι θα το συναντήσω σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αξίζουν πολλά μπράβο και στον κόουτς, αλλά και στους ανθρώπους που είναι γύρω απ’ την ομάδα και τη χρηματοδοτούν».

Για την προσπάθεια του Πανερυθραϊκού με νεαρά παιδιά: «Στο πρωτάθλημα της Elite League είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα να αποτελείται μόνο από νεαρά παιδιά. Είναι σημαντικό να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, να πάρουν ευθύνες με την ανάλογη καθοδήγηση. Κακά τα ψέματα, έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα τόσο ανταγωνιστικό πολλές φορές είναι και πολύ πιθανό ρίχνοντας πολλά νεαρά παιδιά χωρίς εικόνες μαζί στη “θάλασσα” να “κολυμπήσουν» πολλές φορές μπορεί να… καούν. Να λειτουργήσει αντιστρόφως ανάλογα με αυτό που επιθυμεί η ομάδα της Νέας Ερυθραίας, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες».

Για την Elite League: «Είναι πραγματικά ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε, κάτι που δε μπορεί να συμβεί στη Basket League. Σίγουρα με σωστή μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό μπορούν να βγουν κάποια νεαρά παιδιά που θα μπορέσουν μετέπειτα να κάνουν μέσα απ’ την Elite League το μεγάλο “άλμα” στην καριέρα τους».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπό την 1η Μάρτη δρομολογείται η γραμμή Αγ. Κυριακή – Νησί Τρίκερι – Βόλος
Επόμενο άρθροΣχεδόν 30.000 νεκροί στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς