Τη ζωή την ομορφαίνει κανείς με απλές πράξεις… με πράξεις που γεμίζουν την ψυχή του.

Αυτό κάνει ο Αντώνης και η Ελένη, ένα ζευγάρι από το Περιστέρι. Οι δυο τους φτιάχνουν σπιτάκια για αδέσποτα ζωάκια και τα στέλνουν παντού. Ονειρεύονται έναν κόσμο που τα ζωάκια θα είναι προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες και τους κινδύνους. Έναν κόσμο που να αγαπάει τα πλάσματα του Θεού όπως άλλωστε τους αξίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

Ο Αντώνης Κατσίπης είναι ξυλουργός στο επάγγελμα και η Ελένη Αντωνοπούλου, η σύντροφός του, του έλεγε πάντα να κάνουν κάτι για τα τετράποδα πλασματάκια που ζουν σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της ασυνειδησίας αυτών που τα… παράτησαν. Η τέχνη του Αντώνη αποτέλεσε την κιβωτό της πράξης τους. Μια πράξη θεάρεστη!

«Τον Αύγουστο είχα πάει Σαλαμίνα για μια δουλειά, στην επιστροφή μου είδα πολλά ζώα, γάτες, σκύλους να είναι στον δρόμο. Από τις δουλειές μου, μου περισσεύουν πολλά ξύλα, δηλαδή κομμάτια. Κάποια στιγμή ξεκίνησα να φτιάχνω σπιτάκια, να τα μοιράζω, να τα πηγαίνω όπου μου τα ζητούσαν. Τώρα τελευταία μου δίνει ο κ. Χατζηδάκης, που έχει ένα ξυλοεμπορικό ξύλα, κάθε Σάββατο και συνεχίζω να φτιάχνω τα σπιτάκια. Έχω μια σελίδα στο Facebook: «Σπέρνουμε Αγάπη Σπέρνουμε Ανθρωπιά», όπου μας στέλνει ο κόσμος τα αιτήματά του για σπιτάκια. Όσο μπορώ φτιάχνω. Έχω στείλει σε νησιά, τώρα θα στείλω σε πολλές περιοχές στη δυτική Μακεδονία (Καστοριά-Κοζάνη). Κάθε σπιτάκι μου παίρνει 10 λεπτά για να το φτιάξω, από υλικά που θα ήταν στα σκουπίδια», λέει χαρακτηριστικά ο Αντώνης, μιλώντας στη «Ζούγκλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Με θλίβει που στον δρόμο είναι τόσα πολλά τα αδέσποτα»

Ο Αντώνης στη συνέχεια εκφράζει τη θλίψη του για το γεγονός ότι είναι τόσα πολλά τα αδέσποτα ζωάκια στους δρόμους. «Με θλίβει που είναι τόσα πολλά τα αδέσποτα στους δρόμους. Εν έτει 2024 πολλοί γονείς παίρνουν ένα κουτάβι στα παιδιά τους, όταν αυτό μεγαλώνει και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, το παρατάνε στους δρόμους. Θα μπορούσανε αντί να το κάνουν αυτό να το δώσουν σε μια άλλη οικογένεια να το υιοθετήσει».

Ελένη Αντωνοπούλου: Θέλουμε όλα τα ζώα να είναι προστατευμένα

«Το ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα να το συζητάμε πολύ καιρό πριν και να που έγινε πράξη», λέει η Ελένη Αντωνοπούλου, η σύζυγος του Αντώνη και συνεχίζει: «Η σελίδα μας στο Facebook “Σπέρνουμε Αγάπη Σπέρνουμε Ανθρωπιά” είναι το μέσο που μπορεί να μας βρει κάποιος. Δεν βοηθάμε μόνο αδέσποτα ζωάκια, βοηθάμε και ανθρώπους με προβλήματα, θα φτιάξουμε ένα κουζινάκι, κάτι που θα απαλύνει τον πόνο τους. Το παράπονο μου είναι ότι ζητήσαμε από τον δήμο Περιστερίου να τοποθετήσουμε σπιτάκια και μας αποτρέψαν γιατί μας είπαν πως πρόκειται για θέμα καθαριότητας. Αντίθετα μας έχουν προσεγγίσει δήμοι από όλη την Ελλάδα για να τους φτιάξουμε και να τους στείλουμε σπιτάκια».

Τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα

Χρόνια και επώδυνη πληγή είναι τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, με τον αριθμό τους να «αγγίζει» πλέον τα τρία εκατομμύρια και, δυστυχώς, να οδεύει προς τα τέσσερα. Ο ρυθμός της ροής των νέων αδέσποτων καθημερινά στην Ελλάδα αυξάνει αλματωδώς. Αυτό τι δείχνει; Μια κοινωνία χωρίς ενσυναίσθηση, μια κοινωνία που αδιαφορεί. Που, παρά τα βήματα προόδου, φέρεται με αυτόν τον τρόπο στα πλάσματα που χαρίζουν αγάπη άδολη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒγήκε από την εντατική ο Μανώλης Μαυρομμάτης
Επόμενο άρθροΗ Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε εργοστάσιο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας