Στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Β. Αμερική με σκοπό την ενημέρωση των ομογενών για την επιστολική ψήφο, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως μίλησε σε Έλληνες ανταποκριτές στο Γενικό Προξενείο της Ν. Υόρκης, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Γραφείο Δημοσίας Διπλωματίας της Ν. Υόρκης.

Η κ. Κεραμέως επανέλαβε όλα τα βασικά βήματα της διαδικασίας εγγραφής και ταυτοποίησης, τονίζοντας τις δικλείδες ασφαλείας του συστήματος. Έως τώρα έχουν γίνει 43.000 εγγραφές στην πλατφόρμα από 102 διαφορετικούς χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιστολική ψήφος είναι μια γέφυρα που συνδέει με ακόμη πιο ισχυρό τρόπο τους απόδημους σε όλο τον κόσμο με την Ελλάδα. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα που προσφέρει η ελληνική πολιτεία. Στόχος μας είναι να διευκολυνθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος» τόνισε η υπουργός Εσωτερικών.

Η υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας της εξέλαβε μεγάλη αποδοχή της επιστολικής ψήφου από τους ομογενείς, οι οποίοι της εξέφρασαν ότι πλέον νιώθουν πιο κοντά στην Ελλάδα.

«Οι δυσκολίες μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Τα παράπονα και τα αιτήματα των πολιτών, μας οδήγησαν στην άρση των περιορισμών. Τώρα, ανοίγεται η ευκαιρία σε κάθε Έλληνα πολίτη να ψηφίσει. Ενσωματώσαμε τις βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια της διαδικασίας, με αλλεπάλληλες ταυτοποιήσεις και μηνύματα ασφαλείας, με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΑΣΕ» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Κεραμέως αμέσως μετά, σε δεξίωση που έλαβε χώρα στην οικία του Γενικού Πρόξενου, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, παρουσίασε σε γνωστά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας την πλατφόρμα εγγραφής στους καταλόγους της επιστολικής ψηφοφορίας, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Οι Έλληνες ομογενείς μιλώντας στην υπουργό Εσωτερικών εξέφρασαν την ανακούφιση τους, μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών που χρειάστηκαν για την υλοποίηση τους αιτήματός τους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Υμηττό
Επόμενο άρθροΤζόκοβιτς: «Δεν έχω ιδέα για το ποιος θα είναι ο νέος μου προπονητής ή για το αν θα υπάρξει κάποιος»