Η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής χτύπησε δυνατά στο Ολυμπιακό Κλειστό “Tae Kwon Do” στο Φάληρο, που πλημμύρισε από 3.000 φιλάθλους, δημιουργώντας το ομορφότερο φινάλε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής – FIG World Cup 2024!

Η διοργάνωση που συγκέντρωσε στη χώρα μας τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με δύο ελληνικές παρουσίες στους τελικούς οργάνων, μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Στον πρώτο τους μεγάλο αγώνα μέσα στο 2024, ακριβώς δύο μήνες πριν από το προ-Ολυμπιακό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, οι Εθνικές ομάδες πήραν δύναμη από το ενθουσιώδες κοινό, ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους με περισσότερη αυτοπεποίθηση και να τελειοποιήσουν τις εκτελέσεις των προγραμμάτων τους.

Η Εθνική Ανσάμπλ Γυναικών, αποτελούμενη από τις Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Μαριλένα Τριάντου, Αλέσια Χατελλάρι, κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό με τα 5 Στεφάνια με 29,500 βαθμούς, υπό τους ήχους του «Ζορμπά», με την Χατελλάρι να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να αγωνιστεί παρότι ήταν τραυματισμένη.

Παράλληλα, στο Ατομικό Γυναικών, η Παναγιώτα Λύτρα κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό του στεφανιού με 31,800 βαθμούς, δηλώνοντας παρούσα μεταξύ των φιναλίστ της διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Φάληρο.

Στους τελικούς οργάνων του Ατομικού, από ένα χρυσό μετάλλιο κέρδισαν η Βουλγάρα Ελβίρα Κρασνομπάεβα στο στεφάνι, η Ισραηλινή Ντανιέλα Μούνιτς στην μπάλα, η Κινέζα Ζίλου Γουάνγκ στις κορύνες και η Αλίνα Χαρνάσκο που αγωνίστηκε στην κορδέλα ως Εξουσιοδοτημένη Ουδέτερη Αθλήτρια, ενώ στους τελικούς του Ανσάμπλ πρώτευσαν η Ιταλία στα 5 Στεφάνια και η Πολωνία στις 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες.

Στον επίλογο, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε: «Τις τελευταίες τρεις ημέρες θαυμάσαμε εξαιρετικά προγράμματα με χάρη και αποφασιστικότητα, από τις αθλήτριες 38 χωρών. Ο Πρόεδρος της FIG μας τίμησε με την παρουσία του σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και τον ευχαριστούμε. Ένα θερμό ευχαριστώ από καρδιάς είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε και στον Πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. κ. Σταθόπουλο και να του πω ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα είναι αρωγός για την ανάπτυξη του αθλήματος. Οι στιγμές αυτές που δημιουργήσαμε σε αυτό το στάδιο ας αποτελέσουν έμπνευση για τις νέες αθλήτριες και τους φιλάθλους και ανανεώνω το ραντεβού για το 2025».

Τη λήξη των αγώνων κήρυξε επίσημα, εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιου Σταθόπουλου, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και υπεύθυνη του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής, Ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδιλή, η οποία υπογράμμισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ στην ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες εντυπωσιακών προγραμμάτων υψηλής αισθητικής και τεχνικής αξίας και ο αγώνας αποτέλεσε επίδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης που δείχνουν οι αθλήτριες εδώ και χρόνια, πριν ανέβουν στη σκηνή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θέλω να αναγνωρίσω την αξία των κριτών και της Τεχνικής Επιτροπής που αφιέρωσαν ώρες για να υπάρχουν ακριβοδίκαιες αποφάσεις για τις αθλήτριες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους φίλους της γυμναστικής που γέμισαν το κλειστό του Παλαιού Φαλήρου και ενθάρρυναν τις αθλήτριες με τις επευφημίες και τις ζητωκραυγές τους. Κλείνοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε κάθε μία από τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν εδώ. Το ταλέντο και η σκληρή δουλειά που κάνατε όλη αυτή την περίοδο φανερώθηκε εδώ και πρέπει να είστε υπερήφανες για ότι παρουσιάσατε εδώ. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου αυτά τα τρία χρόνια, άνθρωποι που είναι σαν οικογένεια για μένα. Άνθρωποι που μοιραστήκαμε τη σκληρή δουλειά και τα όνειρα, αλλά και δύσκολες στιγμές και απογοητεύσεις».

Το τελευταίο διήμερο των αγώνων τίμησαν επιπλέον με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) Μορινάρι Γουατανάμπε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλος της Δ.Ο.Ε. και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος, ενώ εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Γ.Ο. το «παρών» έδωσαν επίσης, εκτός του Αθανάσιου Σταθόπουλου και της Ειρήνης Αϊνδιλή, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρήνη Μανδραβέλη, η Ειδική Γραμματέας Κωνσταντίνα Δήμα, ο Έφορος Υλικού Δημήτρης Τσεγκέλης και από τα μέλη του Δ.Σ. ο Σπύρος Σκλάβος και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελένη Μιχοπούλου.

Επιπρόσθετα, στα αγωνίσματα του Σαββατοκύριακου παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Λ. Δ. Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ, ο Πρέσβης των Φιλιππίνων Τζιοβάνι Ε. Πέιλεκ, το μέλος του Συμβουλίου (Council) της FIG Αθανασία Λαμπροπούλου, οι Ολυμπιονίκες της Γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, Δημοσθένης Ταμπάκος, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, η Πρόεδρος της Επιτροπής Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α. – Olympians) και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), Ολυμπιονίκης Βούλα Κοζομπόλη, ο Παραολυμπιονίκης Παναγιώτης Χρηστάκης, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Ζαννιάς, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Μιχάλης Κουμεντάκος και η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔωρεά βιβλίων για την ιστορία του 1821 σε σχολεία από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Επόμενο άρθροΑυτοί είναι οι τέσσερις δράστες του μακελειού στη Μόσχα