Το Σάββατο (30/3) η Λάτσιο υποδέχεται τη Γιουβέντους στο Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης, σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική στη Serie A.

Τη φανέλα και των δύο συλλόγων φόρεσε στο παρελθόν ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς, από 1999 έως το 2001 εκείνη της Γιουβέντους kαι το 2001 αυτή της Λάτσιο, έξι χρόνια νωρίτερα πριν ντυθεί με εκείνη του Ολυμπιακού.

Ο 50χρονος Σέρβος «κλήθηκε» από την εφημερίδα του Τορίνο «Tuttosport» να μιλήσει για την συνάντηση ανάμεσα σε δύο πρώην ομάδες του, τις αναμνήσεις του από τη Γιουβέντους,  τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, τον Ιγκόρ Τούντορ, τον Ζινεντίν Ζιντάν.

 Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είπε για:

 Το παρελθόν: «Έπαιξα και με τις δύο ομάδες, αλλά στην καρδιά μου είναι η Γιουβέντους. Τα δύο χρόνια στα ασπρόμαυρα χρώματα ήταν πραγματικά ξεχωριστά, έχω ακόμα πολλές καλές αναμνήσεις μαζί μου. Ελπίζω ότι η Γιουβέντους να κερδίσει το Σάββατο και να φτάσει στο Champions League. Η Γιουβέντους αγαπιέται πραγματικά σε όλο τον κόσμο. Όταν είσαι μέρος της, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι. Ήταν υπέροχα χρόνια στα οποία έπαιξα με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον Ζινεντίν Ζιντάν. Τότε υπήρχαν πολλοί πρωταθλητές όπως ο Ντελ Πιέρο, Ντάβιντς, Τρεζεγκέ και Τακινάρντι. Σπουδαίοι άνδρες καθώς και φανταστικοί παίκτες».

 Τις αναμνήσεις στη Γιουβέντους: «Όταν είσαι στη Γιουβέντους πρέπει να παίζεις για να κερδίσεις, αυτό μου έχει μείνει. Τότε θυμάμαι ακόμα το τέρμα στο Σαν Σίρο κόντρα στην Ίντερ, ήταν μια όμορφη στιγμή».

 Τον Ιγκόρ Τούντορ: «Ο Ιγκόρ είναι τέλειος για τη Λάτσιο. Η άφιξή του θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ και θα περιπλέξει πολύ τη ζωή της Γιουβέντους. Ο Τούντορ είναι πολύ καλός και το έδειξε στη Βερόνα και τη Μαρσέιγ. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, συμπαγές και επιθετικό καθώς ήταν στον αγωνιστικό χώρο που ήταν επίσης πολύ έξυπνος τακτικής».

 Τον Βλάχοβιτς: «Ο Ντούσαν γίνεται πρωταθλητής. Ξέρω ότι αισθάνεται καλά και είναι πολύ χαρούμενος στο Τορίνο. Αποδεικνύεται κορυφαίος παίκτης και έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Η Γιουβέντους είναι το τέλειο μέρος για να αναπτυχθεί και να γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο: Τα 15 γκολ είναι ένας σημαντικός αριθμός, αλλά μπορεί να τα πάει καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Είναι κρίμα που δεν είναι εκεί το Σάββατο, η απουσία του θα γίνει αισθητή».

 Τον Κόστιτς: «Περνάει μια λιγότερο από λαμπρή περίοδο, αλλά μπορεί να συμβεί. Δεν τίθεται θέμα για τον Φιλίπ. Οι σέντρες του είναι ιδανικές για έναν σέντερ φορ με δυνατή κεφαλιά. Θα ήθελα να είχα κάποιον τέτοιο στην ομάδα.»

 Τον Πάβλοβιτς: «Είναι τέλειος και δεν το λέω επειδή είναι Σέρβος. Ο Πάβλοβιτς είναι πολύ δυνατός στο σκοράρισμα και μπορεί εύκολα να παίξει βασικός σε μια μεγάλη ομάδα. Είναι αριστεροπόδαρος και λόγω των χαρακτηριστικών του θα ταίριαζε τέλεια στο αμυντικό σύστημα της Γιουβέντους. Με τον Μπρέμερ θα αποτελούσε ένα πολύ δυνατό ζευγάρι».

 Τον Σάμαρτζιτς: «Ο Λαζάρ είναι ταλέντο, ακόμα κι αν χρειάζεται χώρο και συνέχεια. Στην εθνική Σερβίας τον κλείνει ο Τάντιτς, ο οποίος όμως είναι 36 ετών. Θα έρθει η ώρα του. Στη Γιουβέντους; Θα τον έβλεπα να είναι καλά στο Τορίνο».

 Τον Ζινεντίν Ζιντάν: «Έμαθε από τον Αντσελότι την ηρεμία του να ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι αποδυτήρια μεγάλων πρωταθλητών. Ο Ζίζου έχει αγάπη για τη Γιουβέντους και δεν το έκρυψε ποτέ. Μια μέρα θα γίνει προπονητής της Γιουβέντους: Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Ωστόσο, το πότε είναι άγνωστο…».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαρίσι 2024: Το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΦασούλας: «Επίτιμος πρόεδρος στην ΕΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κανείς άλλος πέρα από τον Νίκο Γκάλη»