Ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε την πρώτη του ακρόαση με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του, πραγματοποιώντας παράλληλα την πρώτη του επίσημη εμφάνιση.

Η ακρόαση, η οποία πραγματοποιήθηκε αυτοπροσώπως στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ήταν η πρώτη της νέας χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις γίνονται σύμφωνα με το μοτίβο που καθόρισε η εκλιπούσα βασίλισσα για αυτή την εποχή του έτους και για να δοθεί χρόνος στον βασιλιά να αναρρώσει από τη θεραπεία για την υπερπλασία του προστάτη.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε και πριν λίγες μέρες μια σύντομη προσωπική συνομιλία με τον βασιλιά αμέσως μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του για να του ευχηθεί «περαστικά».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άφιξή του, ο Σούνακ είπε: «Καλησπέρα, Μεγαλειότατε. Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω. Είναι υπέροχο να σας βλέπω τόσο καλά».

Ο βασιλιάς αστειεύτηκε: «Όλα γίνονται από τους καθρέφτες».

Και ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Είμαστε όλοι πίσω σας. Η χώρα είναι πίσω σας».

«Έχω λάβει τόσα πολλά υπέροχα μηνύματα και κάρτες. Τις περισσότερες φορές με έκαναν να δακρύσω» ανέφερε ο Κάρολος.

«Ακούω ότι έχει δοθεί πολύ περισσότερη προσοχή, ενδιαφέρον σε αυτές τις κύριες υπέροχες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο. Σε πολλές από τις οποίες είμαι προστάτης εδώ και χρόνια».

Ο βασιλιάς, ο οποίος έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντα και νοσηλεύεται ως εξωτερικός ασθενής, συνεχίζει να λαμβάνει και να μελετά τα περίφημα κόκκινα κουτιά με τα κρατικά έγγραφα.

Συνεχίζει, επίσης, να πραγματοποιεί συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και πραγματοποίησε μία αυτοπροσώπως το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι εβδομαδιαίες ακροάσεις με τον πρωθυπουργό μπορεί να αλλάξουν εάν ο βασιλιάς λάβει τη συμβουλή να ελαχιστοποιήσει κάθε προσωπική επαφή.

Όπως έγινε γνωστό, η Βασίλισσα Καμίλα θα τον αντικαταστήσει στην επιμνημόσυνη δέηση που οργανώνει το Παλάτι για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠετρούσεφ: «Θέλαμε να δείξουμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό»
Επόμενο άρθροΣτο Final-4 του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ