Ένα βίντεο που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας άφησε άναυδους τους θαυμαστές, καθώς δείχνει τον πραγματικό κίνδυνο που κρύβεται πίσω από την εμβληματική σκηνή με τον κροκόδειλο του Τζέιμς Μποντ από το «Live and Let Die». Η διάσημη σκηνή, όπου ο Μποντ δραπετεύει πάνω από μια λίμνη νερού πατώντας πάνω σε τρεις κροκόδειλους, γυρίστηκε με τη χρήση πραγματικών ερπετών.

Ο κασκαντέρ Ross Heilman, γνωστός και ως Ross Kananga, εκτέλεσε τη σκηνή στη θέση του Μποντ του Roger Moore, πλησιάζοντας ανησυχητικά κοντά στα άγρια ζώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό κατόρθωμα είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ίδιος ο πατέρας του Κανάνγκα φέρεται να είχε τραυματιστεί από κροκόδειλο. Η σκηνή χρειάστηκε πέντε λήψεις για να ολοκληρωθεί, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κανάνγκα έπεσε στο νερό πολλές φορές και μάλιστα δαγκώθηκε.

Στην πρώτη λήψη, ο Kananga διασχίζει γρήγορα τους δύο πρώτους κροκόδειλους, αλλά ο τρίτος προσπαθεί να τον αρπάξει, με αποτέλεσμα να βουτήξει στο νερό και να σκαρφαλώσει για να σωθεί, καθώς ο κροκόδειλος βρίσκεται πίσω του. Κατά τη δεύτερη και την τρίτη λήψη, τα ερπετά είναι προετοιμασμένα και αρχίζουν αμέσως να τον αρπάζουν, οδηγώντας σε περισσότερες πτώσεις. Κάποια στιγμή, ο Kananga προσπαθεί να κρατήσει ένα από αυτά.

Στην τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια, ο Kananga σχεδόν καταφέρνει να περάσει απέναντι, αλλά το παπούτσι του γαντζώνεται στο δόντι του τελευταίου κροκόδειλου, αναγκάζοντάς τον να ξεφύγει. Αυτή η τελευταία προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα να δαγκωθεί το πόδι του Κανάνγκα, με αποτέλεσμα να χρειαστούν ράμματα.

Οι κροκόδειλοι ήταν στερεωμένοι στον πυθμένα του νερού με βαρίδια, αλλά τα ισχυρά σαγόνια και οι ουρές τους παρέμεναν ασυγκράτητα για να αυξήσουν τον κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων χρησιμοποιήθηκαν περίπου δώδεκα κροκόδειλοι, οι οποίοι προήλθαν από μια φάρμα στην Τζαμάικα που ανήκε στον Κανάνγκα.

Το συγκλονιστικό βίντεο έχει αφήσει πολλούς θαυμαστές άναυδους.

 



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒραζιλία: Την επιστροφή του Τραμπ στην εξουσία θέλει ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάταξη του ΕΣΥ αποτελεί μια από τις μείζονες προτεραιότητές μας