Το θέμα της κακής φήμης που περιβάλλει αδίκως την περιοχή της χερσαίας Μαγνησίας μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, κυρίως σε σχέση με την αμφισβήτηση που υπάρχει για την ποιότητα των νερών του Παγασητικού έθεσαν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού. Σε συνάντηση που είχαν μαζί του χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου, συζήτησαν πιθανούς τρόπους να αποκατασταθεί η εικόνα της περιοχής. 

Ειδικότερα, ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη, να αναλάβει η Περιφέρεια την δημιουργία μιας διαφημιστικής καμπάνιας για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, εκτιμώντας ότι είναι ο μοναδικός τρόπος άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης εκπροσωπώντας παράλληλα, και τις ενώσεις Λάρισας, Τρικάλων, Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Λάρισας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μαγνησίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Σύλλογο Εστίασης Μαγνησίας, έδωσε όλα τα στοιχεία  και εξήγησε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει, καθώς παρατηρείται μείωση κρατήσεων και εσόδων μέχρι σήμερα, σε μια τουριστική περίοδο, η οποία ξεκίνησε καθυστερημένα, ενώ και η πορεία των προ-κρατήσεων είναι μειωμένη σε μεγάλο ποσοστό.

 Στο πλαίσιο της συνάντησης, εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχοντας αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση πολλών ετών, την κρίση του Covid και τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που ακολούθησαν.

 “Κάναμε σαφές στον Περιφερειάρχη ότι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας δεν έχουν λάβει ακόμη καμία οικονομική βοήθεια για την απώλεια των εσόδων τους. Επισημάναμε ακόμη, ότι μπορεί να ξεκίνησαν τα προγράμματα «Thessaly pass» και ο «Κοινωνικός Τουρισμός» (αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, που έγινε αποδεκτό για 12 διανυκτερεύσεις για πρώτη φορά στη Θεσσαλία με μη συμμετοχή των δικαιούχων) αλλά αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αποτελεσματικά λόγω του διάχυτου φόβου που εξακολουθεί να υπάρχει” τονίζει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη για την άμεση αντίδρασή του, μέσω συνέντευξης τύπου, να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν στον Παγασητικό και δείχνουν ότι τα νερά είναι απολύτως καθαρά και ασφαλή. Παρατήρησε ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να αναστραφεί το γενικότερο κλίμα.

Όπως έγινε γνωστό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον αυτό ζήτημα, ορίστηκε νέο ραντεβού με τη σύμβουλο του Περιφερειάρχη σε θέματα τουρισμού, κυρία Μάγια Τσόκλη. 

Τέλος, κατά την συνάντηση, συζητήθηκε επίσης, το θέμα τη ενίσχυσης των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο, ενέργειες, που πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα προκειμένου να προλάβουμε την επόμενη χρονιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός: «Όχι» σε πρόταση 25 εκατ. ευρώ της Μπολόνια για τον Ιωαννίδη
Επόμενο άρθροΕπέστρεψε στη Μάντσεστερ ο Φαν Νίστελροϊ