Διαβάστε: Νίκος Παπαϊωάννου: Δεύτερη ευκαιρία στους αιώνιους φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν – Τι είπε για τις Νομικές σχολές
Ακόμη, ο υφυπουργός τόνισε ότι υπάρχουν ευεργετικές διατάξεις για φοιτητές και φοιτήτριες που εργάζονται, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή είναι έγκυες, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο δείχνει «κοινωνική και ακαδημαϊκή ευαισθησία».
Ενδιάμεση εξεταστική αποφάσισε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αναφορικά με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που αποφάσισε ενδιάμεση εξεταστική για όσους κινδυνεύουν με διαγραφή, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η συμπληρωματική εξέταση είναι απολύτως νόμιμη, όταν είναι εντός των χρονικών ορίων.
Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι όλα τα δημόσια πανεπιστήμια λειτουργούν φέτος χωρίς καταλήψεις ή εντάσεις, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης για υποδομές και έρευνα. Σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους των ΑΕΙ, σημείωσε ότι όλα τα πανεπιστήμια έχουν καταθέσει σχέδια ασφαλείας και ότι «ο νέος νόμος του Ιουλίου για πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εφαρμόζεται ήδη».



