Οι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας είχαν παραδώσει τις αποσκευές τους και ετοιμάζονταν να περάσουν από τον σχετικό έλεγχο για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο τους. Εκείνη την στιγμή κανείς δεν φανταζόταν ότι ελάχιστα λεπτά αργότερα θα γινόταν μάρτυρας σκηνών που μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες είχε δει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άντρας, για άγνωστο λόγο, άρπαξε από το λαιμό έναν επιβάτη και με ένα όπλο τον σημάδευε στο κεφάλι. Στο Διεθνές αεροδρόμιο «Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» σήμανε συναγερμός καθώς την ίδια στιγμή μια βαλίτσα θεωρήθηκε ότι περιείχε ένα ύποπτο αντικείμενο. Αστυνομικοί, στελέχη της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κινητοποιήθηκαν καθώς οι απειλές κρίθηκαν ως πολύ σοβαρές, όπως φαίνεται και στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Όλα αυτά αποτελούσαν το σενάριο άσκησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία του βαθμού ενεργοποίησης και ανταπόκρισης όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών (αστυνομικών και λοιπών Φορέων/Υπηρεσιών) στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών που έχει εκπονηθεί από την Ελληνική Αστυνομία».

Αντίστοιχη άσκηση έγινε και στον Αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚόντε τριετίας στη Νάπολι – www.ertsports.gr
Επόμενο άρθροΣτη Ρεάλ για πέντε χρόνια ο Εμπαπέ