Οι βροχές που θα πέσουν στη χώρα μας το επόμενο τριήμερο,  θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Από το απόγευμα της Παρασκευή και μετά όμως η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, στα οποία θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τις αρχές Απρίλη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή (27/3) το απόγευμα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες  βροχές ή καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 7  μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς.

Στην Αττική είναι πιθανές τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε  παροδικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στη χώρα πιθανώς τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι έως 7 μποφόρ στα νότια, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Αναλυτικά ο καιρός μέχρι την Κυριακή:

Για σήμερα μετά το απόγευμα, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες κυρίως  στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη Θεσσαλία  και τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και τα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 έως 7 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-03-2025

Βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στην κεντρική Μακεδονία, μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στην κεντρική Μακεδονία, μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-03-2025

Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη δυτική Κρήτη, και μέχρι τις πρωινές ώρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στη νότια χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου νότιοι 4 με 6, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα φτάσει στα δυτικά τους 15 με 16 βαθμούς, στα ανατολικά τους 17 με 18 και τοπικά στα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-03-2025

Σε όλη τη χώρα κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου (νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται στα δυτικά από τις απογευματινές

ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝτικούδης: «Καλή κλήρωση, βάζουμε πλώρη για πρωτιά στον όμιλο»
Επόμενο άρθροΖεράρ Ντεπαρντιέ: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή ζητά η εισαγγελία