Η παράσταση που μάγεψε το κοινό
Ο Θέμης Μουμουλίδης παρουσίασε για τρίτη φορά την «Αντιγόνη», μία από τις κορυφαίες τραγωδίες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Στον ρόλο της Αντιγόνης εμφανίστηκε η Λένα Παπαληγούρα, ενώ τον Κρέοντα ενσάρκωσε ο Μελέτης Ηλίας. Το επιβλητικό σκηνικό του Ηρωδείου και οι δυνατές ερμηνείες δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και κατάνυξης, την οποία απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ανάμεσά τους και ο Συσσοβίτης.
Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Συσσοβίτη
Στα 60 του χρόνια, ο ηθοποιός απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι παραμένει σε εξαιρετική φόρμα. Με ένα φλοράλ πουκάμισο και χαλαρή διάθεση, ο Αλέκος Συσσοβίτης παρακολούθησε την παράσταση και μαγνήτισε τα βλέμματα. Η φυσική του κατάσταση, σε συνδυασμό με τη διαχρονική του γοητεία, απέδειξαν πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.
Η σχέση του με την εμφάνιση
Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Συσσοβίτης είχε παραδεχθεί ότι η εμφάνιση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του. «Πιστεύω ακράδαντα στην εξωτερική εμφάνιση. Η ομορφιά έλκει. Εγώ χρησιμοποιούσα το παρουσιαστικό μου, ήξερα ότι με κοιτάνε… Η εμφάνισή μου ήταν ένα όπλο». Ο ίδιος δεν δίστασε να πει ότι έχει πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως τα έντονα μάτια και την αρρενωπότητά του, τα οποία αξιοποίησε σε ρόλους που απαιτούσαν ισχυρή σκηνική παρουσία.
Η καριέρα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Ο Αλέκος Συσσοβίτης έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του ’90 και του 2000, χάρη σε τηλεοπτικούς ρόλους αλλά και θεατρικές ερμηνείες που άφησαν εποχή. Συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως στην επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Είσαι το ταίρι μου», ενώ στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως η «Επικίνδυνες μαγειρικές», όπου η έντονη παρουσία του τον καθιέρωσε στο ελληνικό σινεμά. Στο θέατρο, έχει ενσαρκώσει ποικιλία ρόλων, από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονα έργα, επιβεβαιώνοντας την ευελιξία και το ταλέντο του. Η συμμετοχή του σε παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων, όπως έργα του Σαίξπηρ και αρχαίων Ελλήνων τραγικών, ανέδειξε την υποκριτική του δύναμη. Ο Αλέκος Συσσοβίτης φέτος σε ρόλο… Φούντα στην Τρούµπα, στη νεα σειρά του Alpha από τον Ιανουάριο το “Πόρτο Λεόνε, στον δρόµο µε τα κόκκινα φανάρια“.
Η διαχρονική του γοητεία
Η αρρενωπότητα και η έντονη προσωπικότητά του τον καθιέρωσαν σε ρόλους με δυναμισμό. Με την πάροδο των χρόνων, όπως έχει πει, φροντίζει να συντηρεί την εικόνα του μέσα από άσκηση και γυμναστική, ενώ η ωριμότητά του προσθέτει πλέον «ειδικό βάρος» στους χαρακτήρες που ενσαρκώνει. Αυτό τον κάνει να παραμένει επίκαιρος και αγαπητός στο κοινό.
Η σημασία της εμφάνισής του στο Ηρώδειο
Η παρουσία του Συσσοβίτη στην «Αντιγόνη» δεν ήταν απλώς μια έξοδος. Ήταν μια υπενθύμιση ότι οι σημαντικοί καλλιτέχνες, ακόμη κι όταν αποσύρονται για λίγο από τα φώτα, εξακολουθούν να έχουν ισχυρό αποτύπωμα στη συνείδηση του κοινού. Η εμφάνισή του στο Ηρώδειο ήταν ένας μικρός θρίαμβος για όσους τον θαυμάζουν, αλλά και μια αφορμή να θυμηθούμε την πλούσια καριέρα του.



