Εγκαινιάζεται το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 8μ.μ., στην Κεντρική Προβλήτα του Λιμένος Βόλου, Κτήριο Α «Ιάσων», το Διεθνές Κέντρο Κιθάρας, σε συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Κιθάρας, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου,
υπό την αιγίδα διεθνών Φορέων υψηλού κύρους και με τη συνεργασία 130 χωρών.

Τα εγκαίνια έρχεται να λαμπρύνει η διεθνούς φήμης Αμερικανίδα Adriana Ratsch-Rivera, από την Καλιφόρνια, με ένα Ρεσιτάλ Κιθάρας, σηματοδοτώντας επίσης την έναρξη των Παγκόσμιων Εκδηλώσεων Κιθάρας στον Βόλο, με πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Παιδαγωγός – Ηθοποιός κ. Δήμητρα Κιρατσούδη.

Η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Κιθάρας έχει στόχο να προβάλλει τον Βόλο ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Κιθάρας, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα μεγάλα επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν σ’ αυτή την πόλη, αλλά και για όσα πρόκειται ακόμη να γίνουν.

Το Διεθνές Κέντρο Κιθάρας που εγκαινιάζεται το Σάββατο 22 Ιουνίου, είναι ο Συνεδριακός και Εκθεσιακός Χώρος της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας της Κιθάρας που θα φιλοξενήσει όλες τις δράσεις της και όχι μόνο.

Η Ιστορία της Κιθάρας ξεκίνησε πριν 4.000 χρόνια, με τον Χείρων Κένταυρο,
τον πρώτο Δάσκαλο Κιθάρας παγκοσμίως, ο οποίος έζησε και δίδαξε στην περιοχή μας.

Σήμερα η Κιθάρα είναι το πιό δημοφιλές μουσικό όργανο με πέντε δισεκατομμύρια αποδέκτες
(κιθαριστές ή φίλους της κιθάρας), σε όλο τον πλανήτη.

Μετά από 4 χιλιετίες, το 2021, ιδρύθηκε στον Βόλο η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας 18 Οκτωβρίου,
η οποία έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο με λαμπρές εκδηλώσεις σε 130 χώρες.

Το 2023 ιδρύθηκε το Μουσείο Κιθάρας Βόλου, το οποίο λειτουργεί διαδικτυακά και είναι το μοναδικό στον κόσμο με την Ιστορία της Κιθάρας από το 2.000 π.Χ. μέχρι σήμερα.

Επίσης, το 2023 πραγματοποιήθηκε στον Βόλο η 1η Ιστορική Ολυμπιάδα Κιθάρας, η μεγαλύτερη εκδήλωση κιθάρας που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας.

Το 2024 η Ολυμπιάδα Κιθάρας εξελίσσεται και αναπτύσσεται σε ένα ετήσιο Μουντιάλ, με εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους, με τη συμμετοχή όλων των Τεχνών (Εικαστικά, Παραστατικές Τέχνες, Ποίηση, Λογοτεχνία, κα) και με τη συνεργασία 130 χωρών.

Τη διαχείρηση όλων των μεγάλων γεγονότων της Κιθάρας έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Κιθάρας, που εκπροσωπεί 130 χώρες και έχει έδρα τον Βόλο.

Εμπνευστής, Ιδρυτής και Πρόεδρος όλου αυτού του γιγαντιαίου επιτεύγματος είναι ο Γιώργος Φουντούλης, που συνεχίζει να οραματίζεται και να αναπτύσσει αυτό το φιλόδοξο και μοναδικό πολιτιστικό πλάνο με όχημα την κιθάρα, προς όφελος της πόλης του Βόλου και της Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜεξικό: Τέσσερις νεκροί εξαιτίας τροπικής καταιγίδας
Επόμενο άρθροΗ Κόμο συμφώνησε με τη Ρόμα για τον Μπελότι