Ως το τέλος της τρέχουσας εβδομαδα θα έχει στα χέρια του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησία τα στοιχεία για την ποιότητα των θαλασσίων υδάτων και θα τα ανακοινώσει ενώ για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ. , Χρήστος Βενέτης, κάνει λόγο για έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς προς τον Ι.Σ.Μ. που “αναγκάζεται” να προχωρήσει σε μετρήσεις για να ενημερώσει τα μέλη του, τονίζοντας ότι “εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο, αλλά σύμβουλοι της πολιτείας”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Βενέτης ανέφερε ότι το εργαστήριο που ανέλαβε να πάρει τα δείγματα και να κάνει την διερεύνηση την κάνει σε όλο το φάσμα της θαλάσσια ρύπανσης και όχι μόνο στο μικροβιακό φορτίο το οποίο φαίνεται να μην είναι επιβαρυμένο. “Μετρήσαμε βαρέα μέταλλα στη λάσπη του βυθού, μετρήσαμε τα νιτρώδη που έχουν σχέση με τον ευτροφισμό και τα φυτοφάρμακα. Και όχι γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις μετρήσεις της Περιφέρειας αλλά γιατί και οι γιατροί θα πρέπει να γνωρίζουν πραγματικά τι γίνεται στον Παγασητικό Κόλπο γιατί πολλοί κάνουν το μπάνιο τους καθώς αποτελεί ένα από τα θέλγητρα της περιοχής μας. Επίσης είναι καλή άσκηση το κολύμπι και κάνει καλό και στην ψυχική μας υγείας. Δυστυχώς όλες οι μετρήσεις που έκαναν Περιφέρεια και Δήμος δεν αναρτήθηκαν και δεν αφορούσαν όλο το φάσμα.
Πρέπει ως γιατροί να γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία αναλυτικά για να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών
“, εξήγησε.

Ο κ. Βενέτης επισήμανε ότι σε κάθε ακτή που διαθέτει γαλάζια σημαία θα πρέπει η Περιφέρεια η ο Δήμος που έκανε μετρήσεις να αναρτήσει τα αποτελέσματα και να το πράττει κάθε δύο εβδομάδες σε περιπτώσεις που οι περιοχές έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και να ενημερώνει τον Οργανισμό της Γαλάζιας Σημαίας. “Στον Παγασητικό έχουμε και το φαινόμενο της απορροής των νερών της Κάρλας, θέμα για το οποίο δεν έχει γίνει τίποτα. Είχαν ακουστεί διάφορες μεγαλοστομίες ειδικά από την πλευρά του δημάρχου, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα“.

Επισήμανε τέλος ότι ο Ι.Σ.Μ. θα πρέπει να ενημερώνεται σωστά ώστε τα μέλη του να μπορούν να κάνουν σωστές διαγνώσεις. “Είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε από τις αρμόδιες αρχές για να μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στο να αποφευχθούν προβλήματα με τη δημόσια υγεία. Δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο αλλά σύμβουλος υγείας για το νομό και θα πρέπει να έχουμε την κατάλληλη ενημέρωση για να εκφράσουμε σωστά την άποψή μας. Φυσικά ο ρόλος μας δεν είναι να κάνουμε εμείς σταθερά τις μετρήσεις κάθε δεκαπέντε ημέρες, αλλά των αρμοδίων αρχών“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙνκόγκνιτο στην Ελλάδα ο Tom Cruise – Βίντεο
Επόμενο άρθροΚανείς δεν έλειψε στο τελευταίο “αντίο” του Πάρη Δερμάνη (ΦΩΤΟρεπορτάζ)