Με νερά από τις πηγές “Ξηράκια” (όπου η καταστροφή από τις θεομηνίες ήταν σχεδόν ολοκληρωτική) ενισχύθηκε το υδραγωγείο, από το περασμένο Σάββατο, όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, τονίζοντας πως ο αγώνας για την απρόσκοπτη υδροδότηση του Δήμου Βόλου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, σε πολλά μέτωπα. Ωστόσο, καθημερινά πετυχαίνουμε σημαντικές και μεγάλες νίκες.

Αργύρης Κοπάνας: Νέα ενίσχυση του υδραγωγείου με νερά από τις πηγές “Ξηράκια”

Αναφερόμενος στις εργασίες που έχουν γίνει ο κ. Κοπάνας αναφέρει:

-Προχώρησαν σε οδοποιία σε μήκος 28χλμ, αφού ο δρόμος πρόσβασης στις πηγές είχε καταστραφεί ολοσχερώς .
-Αποκατέστησαν τη λειτουργία 80 υδρομαστεύσεων (επισκευάζοντας τις εκτεταμένες ζημίες και συγκεντρώνοντας εκ νέου τα νερά)
-Αντικατέστησαν το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού (αντλίες και πίνακες)
-Επισκεύασαν τον αγωγό μεταφοράς του νερού σε σημεία που είχε καταστραφεί επεμβαίνοντας ακόμα και μέσα στις κοίτες των ρεμάτων.
-Εγκαταστάθηκε νέο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η γραμμή ηλεκτροδότησης είχε καταστραφεί.

Αργύρης Κοπάνας: Νέα ενίσχυση του υδραγωγείου με νερά από τις πηγές “Ξηράκια”Αργύρης Κοπάνας: Νέα ενίσχυση του υδραγωγείου με νερά από τις πηγές “Ξηράκια”

“Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι εργασίες είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας διότι εκτελούνταν με δυσμενείς συνθήκες και σε εξαιρετικά δυσπρόσιτες και δύσβατες περιοχές. Ευχαριστούμε τη ΔΕΔΔΗΕ που ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση μας και αντικατέστησε τη γραμμή ηλεκτροδότησης προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά οι αντλίες μας .
Με την επανένταξη των πηγών «Ξηράκια» στο δίκτυο μας προσθέτουμε στο υδραγωγείο 4.500 κυβικά μέτρα πολύτιμου πηγαίου νερού την ημέρα . Ήδη, στο δίκτυο εισρέουν 3.000 κυβικά μέτρα ημερησίως και καταβάλλουμε προσπάθειες για την ένταξη επιπλέον 1.500 κυβικών μέτρων την ώρα. Όπως αντιλαμβάνεστε η είσοδος των πηγών «Ξηράκια» στο δίκτυο μας δίνει μια τεράστια ανάσα που αν συνδυαστεί με τον περιορισμό της σπατάλης, που έχουμε εντοπίσει σε ορισμένες περιοχές και συνοικίες, τότε είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα εξασφαλίσουμε επάρκεια νερού για όλους τους συνδημότες μας” .

Αργύρης Κοπάνας: Νέα ενίσχυση του υδραγωγείου με νερά από τις πηγές “Ξηράκια”Αργύρης Κοπάνας: Νέα ενίσχυση του υδραγωγείου με νερά από τις πηγές “Ξηράκια”

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε ακόμη ότι : «Επιπρόσθετα, ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός και η υδρομάστευση των πηγών «Λυρίτσα» στο Κατηχώρι, οι οποίες συνεισφέρουν 600 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως στο υδραγωγείο της πόλης.
Με σχέδιο και συστηματική δουλεία κερδίζουμε καθημερινά δύσκολες μάχες στο μέτωπο της αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και στο μέτωπο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγή , της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας , που έχουν ήδη φέρει πολλές περιοχές της χώρας στο φάσμα της λειψυδρίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔέσποινα Βανδή και Βασίλης Μπισμπίκης ποζάρουν αγκαλιά σε παραλία της Κρήτης
Επόμενο άρθροΓιαμάλ-Μέσι: Ο μικρός έζησε το όνειρο… την ίδια ώρα με το είδωλό του