Σπουδαίο ματς αναμένεται να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (10/4, 22:00) με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, για την προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Ο προπονητής των Γάλλων Λουίς Ενρίκε μίλησε στα media της ομάδας του και είναι πεπεισμένος, πως η ομάδα του έχει την ικανότητα να πληγώσει τους “μπλαουγκράνα” και να βρεθεί στους τέσσερις του Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Παρί:

Για το ότι η ομάδα του είναι αήττητη εδώ και πέντε μήνες: «Όσο περνάει ο καιρός μαθαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον στην ομάδα. Από την αρχή είχαμε συγκεκριμένες ιδέες στο μυαλό μας σχετικά με το ποια θα είναι η αγωνιστική μας φιλοσοφία. Να παίζουμε επιθετικά, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Οι ιδέες παραμένουν οι ίδιες, απλώς έχουμε εξελίξει τον τρόπο που τις εφαρμόζουμε. τρέχουμε ένα πολύ καλό σερί και θέλουμε να το επεκτείνουμε. Θέλουμε να μπούμε στο τέλος της σεζόν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».

«Πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα. Φυσικά ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι ιδιαίτερος και ο καθένας θέλει να παίζει. Αλλά η ομάδα είναι πάνω από τον καθένα μας ξεχωριστά. Είναι δύσκολο, γιατί πρέπει να βοηθάς την ομάδα σου ακόμα και όταν δεν παίζεις. Γι αυτό είναι σημαντικό ο κάθε παίκτης να νιώθει την στήριξη από την υπόλοιπη ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι παίζουν λιγότερο, αλλά αυτό εξαρτάται από την απόδοσή τους».

Για το αν προκαλεί πίεση το ότι η ομάδα του διεκδικεί τρεις τίτλους: «Καθόλου. Είμαστε εντός στόχων. Στόχοι μας ήταν να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο Champions League δεν υπάρχει πίεση. Το αντίθετο. Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει πέντε φορές το Champions League, εμείς καμία. Δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένουν πιο πολύ από εμάς αυτά τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει πίεση, μόνο ανυπομονησία».

Για τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα: «Συναισθηματικά, για εμένα είναι πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστικό. Θέλω να κάνω καλή δουλειά και να νικήσουμε. Θέλω να δείξω τόσο σε όλους όσο και στον εαυτό μου, ότι επαγγελματικά βρίσκομαι στο κορυφαίο επίπεδο, και αυτό σημαίνει να μπορείς να νικήσεις την Μπαρτσελόνα. Για να τους πληγώσουμε, θα πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα για εκείνον ότι αντιμετωπίζει μια ομάδα που γνωρίζει: «Θα μπορούσε να είναι πλεονέκτημα, αλλά και μειονέκτημα. Αυτό που έχει σημασία είναι οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που κρίνουν τον νικητή. Όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό και ισορροπημένο ματς. Οι προημιτελικοί του Champions League είναι πάντα περίπλοκοι, αλλά νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι».

Για το πώς νιώθει μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» της σεζόν: «Από την αρχή, θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα ικανή να κατακτήσει όλα τα τρόπαια. Είμαστε πολύ κοντά σε τρία από αυτά και στο Champions League τα πάμε πολύ καλά. Τώρα πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Θα προετοιμαστούμε για αυτούς τους δύο μήνες σα να πρόκειται για τους τελευταίους δύο μήνες της ποδοσφαιρικής μας καριέρας».//ΔΜ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε Intrum, doValue και Cepal
Επόμενο άρθροΟ Άρης Σοϊλέδης μιλά πρώτη φορά για τον χωρισμό του από την Μαρία Αντωνά – Βίντεο