Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απείλησε τα τέσσερα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους αγώνες των προημιτελικών του Champions League, με μήνυμα που απέστειλε τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Το Ίδρυμα Al Azaim, ένα μέσο ενημέρωσης που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων του Ισλαμικού Κράτους (Daesh, ISIS), δημοσίευσε την εικόνα μιας αφίσας που απειλούσε το Parc des Princes, το Santiago Bernabeu, το Metropolitan και το Emirates Stadium, με το μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, η οποία έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου στο Crocus City Hall, μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, είναι ακόμη νωπή. Αρκετοί ένοπλοι άνδρες, ντυμένοι με στολές παραλλαγής, εισέβαλαν και πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα κατά του κοινού. Η εγκληματική ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα 143 νεκρούς και περίπου 200 τραυματίες.

Η απειλή της Δευτέρας έρχεται μετά τη δημοσίευση από το μέσο ενημέρωσης Sarh al-Khilafah, το οποίο πρόσκειται στο ISIS, μιας εικόνας στις 30 Μαρτίου, η οποία καλούσε σε επίθεση εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στην Allianz Arena του Μονάχου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ασφαλείας για τη διπλή αναμέτρηση του Champions League αυτή την εβδομάδα στην ισπανική πρωτεύουσα. Και οι δύο αγώνες, Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο – Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχουν κηρυχθεί υψηλού κινδύνου από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας και θα έχουν περισσότερα από 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σε επιφυλακή. Περίπου 8.000 οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να καταφθάσουν στην πόλη.

Η Κυβερνητική Αντιπροσωπεία είναι ήδη ενήμερη για την απειλή, αλλά το πρωί της Τρίτης, στη συνεδρίαση ασφαλείας, θα αποφασιστεί η λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας ή όχι.



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚλοπ: «Η Αρσεναλ θα νικήσει την Γιουνάιτεντ»
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ο «πιτ μπουλ» λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της «Ζούγκλας»